Orthopedische chirurgie

Mary voor haar operatie (links) aan haar voeten en naar haar operatie (rechts)

Mary voor haar operatie (links) aan haar voeten en naar haar operatie (rechts)

Veel patiënten komen naar Africa Surgery met verschillende vormen van orthopedische problemen, zoals:

Osteomyelitis (infectie van het bot)
Heup problemen
Tuberculosis in het bot of de gewrichten
Gangreen
Klompvoet (een erfelijke aandoening die één of beide voeten aantast)

In gevallen van klompvoet maakt Africa Surgery voornamelijk gebruik van de services van Dr. Fritjof Schmidt-Hoensdon, een genereuze Duitse dokter die op vrijwillige basis regelmatig Sierra Leone bezoekt. Zijn services zijn helemaal gratis voor kinderen, terwijl Africa Surgery voor het ziekenhuisbezoek en medicijnen voor volwassenen betaalt.

Osman na de amputatie van zijn door gangreen aangetaste rechterarm. De operatie heeft zijn leven gered.

Osman na de amputatie van zijn door gangreen aangetaste rechterarm. De operatie heeft zijn leven gered.

Samen met de groei in het autoverkeer komen in Sierra Leone meer verkeersongelukken voor, die vaak resulteren in verwondingen en infecties die leiden tot osteomyelitis. Tuberculose en andere type van infecties kunnen ook tot osteomyelitis of gangreen leiden.

Alleen al vorig jaar heeft Africa Surgery 50 orthopedische gevallen 27 heupproblemen beoordeeld. Allen werden doorverwezen aan een team van internationale doktoren voor medische behandeling en operaties. Röngtenfoto’s van heupen worden bekeken door een FOCOS-chirurg gespecialiseerd in gewricht vervangingen, die vanuit de VS geschikte kandidaten kiest voor behandeling in Ghana. Er zijn geen voorzieningen voor een heupvervanging in Sierra Leone.

Ook al werken FOCOS professionals gratis, Africa Surgery moet nog steeds ongeveer €15,000 betalen per patiënt voor elke heupvervanging in Ghana.