Spinale Chirurgie

Doudua voor zijn operatie met de ziekten van Pott

Doudua voor zijn operatie met de ziekten van Pott

Door de staat van de lokale gezondheidszorg is Africa Surgery de enige organisatie in Sierra Leone dat patiënten met zware rugwervel problemen en afwijkingen kan helpen. Daarom is dit het meest ambitieuze en uitgebreide programma van Africa Surgery.

Tuberculose komt nog veel voor in Sierra Leone en kan snel verspreiden. Het infecteert de wervelkolom samen met andere organen. Verder worden andere afwijkingen in rugwervels vaak niet gediagnosticeerd en behandeld, bijvoorbeeld bij scoliose en aangeboren afwijkingen.

Africa Surgery probeert het gat te vullen door het volgende te leveren:

  • Initiële screening en beoordeling door een team van ervaren veldwerkers. Patiënten komen bij ons via ziekenhuizen of door mond-tot-mondcommunicatie.
  • Initiële behandeling. (Bij tuberculose zijn de medicijnen gratis te verkrijgen via de Wereldgezondheidsorganisatie).
  • Röntgenfoto’s in lokale ziekenhuizen.
  • Uitgebreide beoordeling, diagnose en prioritering met de hulp van FOCOS.
  • Testen van fitheid voor de operatie.
  • Regelen van de reis naar Accra in Ghana voor de operatie, waaronder verkrijgen van de juiste papieren, vertalers en een revalidatieprogramma voor patiënten.
Doudua na zijn operatie in januari 2009

Doudua na zijn operatie in januari 2009

Na aankomst in Ghana wordt de behandeling gratis aangeboden door FOCOS, door vrijwillige chirurgen en medische professionals. Africa Surgery betaald voor het ziekenhuisbezoek, voedsel, revalidatie en de bijbehorende reiskosten. Gemiddeld blijft elke patiënt voor drie maanden in Ghana, waarvoor Africa Surgery ongeveer €10.000 betaald. Ons meest recente groep bevatte 21 patiënten.

De operaties worden gepland op basis van de prioriteit, met een wachtlijst die op dit moment bevat:

  • ongeveer 40 eerste prioriteit patiënten.
  • ongeveer 30 tweede prioriteit patiënten.
  • ongeveer 20 patiënten die beoordeeld worden.

De planning van de operaties wordt beperkt door het beschikbare geld en de capaciteit van de ziekenhuizen in Ghana om onze patiënten te kunnen opnemen.

Na zijn geslaagde operatie is Doudua erg blij

Na zijn geslaagde operatie is Doudua erg blij

Tot nu toe hebben we meer dan 100 patiënten kunnen behandelen, met een succespercentage van meer dan 95%. Het zijn vooral kinderen, die over het algemeen het grootste voordeel hebben van deze type behandeling. Voor sommige patiënten is het herstel niets minder dan een wonder.