Jaffar

Jaffar uit Uganda wordt voorbereid voor zijn operatie voor scoliosis.

Dit is Jaffar, één van onze patiënten uit Oeganda. Jaffar werd naar Ghana gestuurd voor een operatie omdat door scoliose zijn lichaam ernstig misvormd was. Ik werd geraakt door zijn verhaal toen ik 3 maanden geleden ook in het ziekenhuis in Ghana was.


Jaffar werd genegeerd door zijn familie, maar gelukkig was zijn moeder er wel steeds voor hem. Toen hij vertelde dat mensen wegliepen als ze hem zagen, schrok ik daarvan. In Afrika worden mensen met misvormingen gezien als duivels; het wordt beschouwd als een straf van God. Dit deed mij denken aan mijn eigen situatie toen ik nog niet geopereerd was en nu, als bestuurlid van Africa Surgery Inc. – Nederland, wil ik mij inzetten voor mensen als Jaffar.
Jaffars ambitie is om een studie af te ronden, een baan te vinden en een gezin te stichten. Na lang zoeken op internet naar een organisatie die hem kon helpen vond hij de site van de moederorganisatie Africa Surgery Inc. – America (ASI). Zijn geloof in God en zijn gebed om verbetering in zijn levenssituatie werd verhoord toen hij een email ontving van Tom Johnson, de voorzitter van ASI, met de vraag of hij een paspoort had. Tom zocht contact met Jaffars moeder om alle benodigde papieren klaar te maken om Jaffar naar Ghana te laten vliegen voor een operatie. In het FOCOS-ziekenhuis in Accra is hij geopereerd; inmiddels kan hij weer recht staan en zijn gezondheidstoestand gaat nog steeds verder vooruit. Na zijn herstel gaat hij weer terug naar Oeganda. Meer informatie over het FOCOS-ziekenhuis vindt u op de website www.orthofocos.org
Jaffars moed en hoop hebben mij geleerd dat wat God op Zijn tijd doet het beste is. Jaffar is niet langer misvormd, en alle mensen die om hem lachten zullen verbaasd staan als ze hem terug zien straks.
Ik hoop dat u geïnspireerd wordt door het verhaal van Jaffar. Wilt u ons helpen met uw donatie zodat wij meer mensen kunnen helpen zoals Jaffar.
U kunt doneren door storting op rekening NL45 INGB 0007 0397 62 t.n.v. Africa Surgery – Nederland. Wij zijn blij met elk bedrag dat u ons wilt geven!
Alvast heel hartelijk dank!
Alpha Sesay
Bestuurder van Africa Surgery Inc. – Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.