Complexe rugoperatie Fati succesvol verlopen

Fati voor (links) en na haar operatieToen Fati in December 2013 door Africa Surgery Inc. naar Sierra Leone werd gebracht was ze acht jaar oud en was haar ruggengraat al aan het verslechteren door een tuberculose infectie. We hebben Fati gedurende zes maanden een behandeling laten ondergaan van anti tuberculose medicatie om verdere achteruitgang van haar wervels te voorkomen. Vervolgens hebben we Fati van Sierra Leone naar de Foundation of Orthopedics and Complex Spine (FOCOS) in Ghana gestuurd. Daar werd Fati geplaatst in een haloframe apparaat voor meer dan zes maanden. Het frame heeft haar ruggengraat uitgerekt tot het recht genoeg was geworden om veilig een complexe wervel operatie te ondergaan door de oprichter en hoofd chirurg van FOCOS, Prof. Ohenaba Boachie-Ajei, en een team van FOCOS specialisten.

Fati is nu terug in Sierra Leone. Ze is erg vrolijk omdat ze eindelijk geen pijn meer heeft en geen angst om verlamd te raken.

Stichting Africa Surgery en Africa Surgery, Inc. (ASI) zijn goede doelen organisaties geregistreerd in Nederland en Amerika. De twee organisaties werken samen om fondsen te werven en voor verarmde mensen, met name in Sierra Leone, te regelen dat ze gratis medische en chirurgische behandeling ontvangen. Hieronder vallen algemene operaties, zoals het herstellen van een hernia en appendectomie en orthopedische operaties voor gebroken botten en infecties, oogoperaties voor staar en andere beperkingen uitgevoerd in Sierra Leone door lokale chirurgen of door teams van buitenlandse chirurgen. Ook verzorgen we operaties die alleen uitgevoerd kunnen worden in vergevorderde faciliteiten in andere landen zoals Ghana. Al het werk van ASI in Nederland en Amerika wordt gedaan door vrijwilligers die niet betaald worden voor hun diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.