Eindelijk goede medische behandeling voor Theresa en Umaru

Op 4 februari 2017, toen Africa Surgery geïntroduceerd werd tot de 17-jarige Theresa, was haar mond vrijwel volledig gevuld door haar onderkaak, die zich vervormd had tot een grote goedaardige tumor. Foto’s werden verstuurd naar de chirug van het Kijabe Hospital in Kenia die aangaf Theresa te kunnen helpen. Op 4 mei Theresa werd van Sierra Leone naar Kenia gestuurd en aan het eind van de maand was de bot van haar onderkaak verwijderd en vervangen door een titanium plaat. Via een bottransplantie van haar heup kan weefsel om de titanium plaat groeien, een regeneratieve eigenschap die alleen de bot van de onderkaak in mensen bezit. De wangen, lippen en ander vervormde delen van Theresa’s gezicht krimpen langzaam weer terug naar hun normale grootte.

Theresa is weer teruggekeerd naar haar huis in Sierra Leone op 21 augustus. Africa Surgery zal uiteindelijk haar onderkaak een kunstgebit laten aanmeten bij de enige gekwalificeerde tandarts/mondchirurg in het land.

Umaru
Umaru, ongeveer 56 jaar oud, lijdt aan polio sinds hij een kind was. Zijn linkerbeen is hierdoor deels verlamd. Ook al is hij gehandicapt, Umaru heeft zijn hele leven als een smid gewerkt in Moyumba, een kleine stad in Sierra Leone. Hij kon zijn vrouw en vier kinderen voeden met wat hij door doorzettingsvermogen en hard werk verdiende.

Ongeveer vier jaar geleden begon iets de stroom urine te blokkeren, wat Umaru veel pijn bezorgde bij het urineren. Hij zocht hulp bij het overheidsziekenhuis in de stad, maar de kosten van een katheter en pijnbehandeling werden snel teveel voor Umaru en zijn familie.

Africa Surgery heeft Umaru naar het Holy Spirit Hospital in Makeni, Sierra Leone gestuurd waar een groot aantal galstenen zijn verwijderd. Umaru kan nu weer normaal urineren en kan verder met zijn leven zonder ondraaglijke pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.